Základ diétneho a zdravého menu by mala tvoriť čerstvá i tepelne upravená zelenina. Nebudete cítiť hlad, pretože zelenina má veľký objem a nízku energetickú hodnotu, navyše vám dodá vlákninu a dôležité mikroživiny. Tu je zopár tipov.

brokolica
Zdroj: Dobré jedlo

Brokolica
Antioxidačná bomba, ktorá podporuje imunitu a chráni pred rakovinou. A viete, že odbúrava stres? Jedna z najzdravších zelenín je nízkoenergetická – 140 kJ/100 g, bohatá na vitamíny, minerály a vlákninu. Najlepšia úprava pri chudnutí: šupnite ju na 7 až 8 minút nad paru a posypte nízkotučným strúhaným syrom.

Špargľa
Výnimočná jarná zelenina pomáha udržiavať optimálnu hmotnosť. Obsahuje takmer 93 percent vody a zanedbateľné množstvo sacharidov. Dodá vitamíny A, B, C, E a K, minerály draslík, fosfor, horčík, vápnik, zinok a železo a vzácne stopové prvky ako mangán a meď. Varená je superdiétna – 85 kJ/100 g. Nepremeškajte novú úrodu!