Veľkým hitom bola svojho času napríklad kapustová polievka na chudnutie. Kto by si ju nepamätal, však? Mnohí vďaka tejto polievke skutočne zhodili zopár kilogramov. Kapustová polievka iste má svoje účinky, no dnes už má aj svoju „konkurentku". Je ňou reďkovková polievka.

6. Reďkovka

Zelenina bohatá na vitamín C. Ak si ju pravidelne zaradíte do organizmu, okrem odkyslenia organizmu vám pomôže aj s posilnením imunity. Má vysoký obsah vlákniny a nízky obsah kalórií, čo z nej robí vynikajúcu potravinu pri chudnutí. Mnoho ľudí využíva reďkovky na liečbu tráviacich problémov, pretože stimuluje tvorbu žlče. Pozitívne pôsobí aj na pečeň a obličky. 
Zdroj: Shutterstock

Skromná zelenina
Reďkovky by sa pokojne dali nazvať „skromnou" zeleninou. Až tak veľa o nich nepočúvame a pritom sú u nás ľahko dostupné a mnohí ich pestujú na záhrade. Vďaka reďkovke môžete okrem iného schudnúť a jednou z možností je práve reďkovková polievka. Na chudnutie sa odporúča najmä druh reďkovky známy pod názvom daikon, čo je podlhovastá biela reďkovka.

„Chudnúca" polievka
Na prípravu reďkovkovej polievky si pripravte dve až tri stredne veľké biele reďkovky a pokojne môžete pridať aj zopár červených. Ďalšie suroviny závisia najmä od toho, čo máte radi. Do tejto polievky sa hodí mrkva, zeler či petržlen, prípadne aj pór. Listy z reďkoviek nevyhadzujte, ale umyte ich a nakrájajte alebo nasekajte na malé kúsky - sú tiež bohatou zásobárňou kvalitných látok.

Na troške kvalitného oleja krátko orestujte jednu malú cibuľku (nemusí byť), pridajte nakrájanú zeleninu, potom zalejte vodou a varte, kým zelenina nie je mäkká. Dochuťte troškou soli, prípadne aj štipkou bieleho korenia či bylinkami podľa chuti. So soľou to ale naozaj nepreháňajte, pretože priveľa soli nemá pri chudnutí (ani celkovo pre zdravie) dobrý efekt.