Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Poznáte potravinu SLONÍ CHLIEB? Zasýti zdravo a bez kalórií!

Shirataki,Noodle,,Konjac,On,White,Wooden,Board

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Konjak, celým menom Amorphophallus konjac, ľudovo aj diablov jazyk alebo sloní chlieb, je úžitková rastlina a tradičná ázijská potravina. Získava si popularitu aj u nás, lebo je vhodná pri zdravom stravovaní.

Ako píše zdravie.pluska.sk, spočiatku bol konjak považovaný za nedostupnú pochúťku, ktorú si mohla dovoliť len hŕstka vyvolených. Dnes patrí medzi jednu z najpopulárnejších ázijských potravín, ktorá pomáha vnútornej i vonkajšej kráse.

Využíva sa jeho hľuza. V potravinárskom priemysle sa z nej vyrába konjaková múka, ktorá obsahuje cennú, vo vode rozpustnú vlákninu glukomanan. Tá detoxikuje tráviaci trakt a zároveň „kŕmi“ priateľské baktérie v črevách, čím podporuje črevnú mikroflóru. Glukomanan má nielen priaznivý vplyv na chudnutie, ale zároveň znižuje cholesterol a pozitívne ovplyvňuje vstrebávanie cukrov a tukov v krvi.

Zdieľať

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Čo robí Lenka Šóošová, keď ju nevidíte? Z tretej veci budete PAF!
    Zdroj: https://www.instagram.com/p/CdJK9hXDpGD/

     

    Zdroj: Shutterstock

    Konjak, celým menom Amorphophallus konjac, ľudovo aj diablov jazyk alebo sloní chlieb.

    Konjakové prílohy sú zdravou alternatívou bežných cestovín a ryže. Zasýtia, no majú takmer nulový obsah kalórií. Zo slonieho chleba dostanete kúpiť rôzne cestoviny od rezancov až po špagety.  Využívajú sa pri redukčných diétach, v športových jedálničkoch, ale aj v rámci výživových obmedzení pri chorobách, ako je celiakia, diabetes či obezita. Konjak sa pridáva aj do bylinkových zmesí, tofu, rezancov, dostať ho i vo forme želé či džemu.

    Prečítajte si tiež:

    Vyberáme pre vás niečo PLUS