Rôzne technológie grilovania majú svoje klady i zápory, preto si premyslite, koľko chcete do grilu investovať, pre koľko ľudí budete naj­častejšie grilovať a aký princíp fungovania vám najviac vyhovuje. Na výber máte 3 základné typy grilov – na drevené uhlie, plynový a elektrický.

Stolovanie pod šírym nebom
Zdroj: Shutterstock
Stolovanie pod šírym nebom

Tradícia nepustí
Grily na drevené uhlie sú stále najobľúbenejšie, pretože pokrmy pripravené na nich získajú nezameniteľnú dymovú arómu a chuť. Výhodou je aj nižšia cena. Nevýhodou je, že potrebujú dlhší čas na rozohriatie. Pre príležitostných milovníkov grilovania s rodinou alebo s priateľmi v záhrade či v prírode však bude tento typ grilu vždy voľbou číslo jeden. Životnosť grilu na drevené uhlie závisí od materiálu. Plechové sú lacnejšie a ľahšie, ale skôr sa prepália. Robustnejšie liatinové majú väčšiu stabilitu, dlhšiu životnosť a dlhšie aj udržia teplo.