Reklama

Tieto potraviny nikdy nedávajte do chladničky – robíte to tiež?

Potraviny, ktoré nepatria ani do mrazničky

Mrazenie je skvelý spôsob, ako predĺžiť trvanlivosť. No niektoré potraviny v mrazničke strácajú kvalitu alebo sa stávajú nechutnými.
 
Vajcia v škrupine
Rozťahujú sa a škrupina praská.
Ak ich chcete zamraziť, najprv ich rozbite a uložte bez škrupiny.
 
Uhorky, šalát, paradajky
Po rozmrazení sú kašovité.
Vysoký obsah vody spôsobuje deštrukciu bunkovej štruktúry.
 
Jogurt, smotana, mäkké syry
Po rozmrazení sú zrazené a oddelené.
Lepšie je ich spotrebovať čerstvé. 

Ako SKLADOVAŤ potraviny v MRAZNIČKE? Nerobte viac chyby, najmä TÚTO a budete TOP gazdinky!

Zdroj: shutterstock

Ako SKLADOVAŤ potraviny v MRAZNIČKE? Nerobte viac chyby, najmä TÚTO a budete TOP gazdinky!

Surové zemiaky
Mrazenie mení ich chuť a textúru.
Varené zemiaky možno zmraziť, surové nie.
 
Konzervy (neotvorené)
Plechovky môžu prasknúť.
Uchovávajte ich v komore – tam im je najlepšie.
 
Krémové omáčky, pasty
Separujú sa a menia chuť.
Zostávajú hrudkovité a nechutné po rozmrazení.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Jasmína Alagič má rada farby. Viete, aké sú jej najobľúbenejšie?

    Strana

    3/3

    Reklama