Tieto potraviny nikdy nedávajte do chladničky – robíte to tiež?
25. 3. 2025, 20:00
Potraviny, ktoré nepatria ani do mrazničky
Mrazenie je skvelý spôsob, ako predĺžiť trvanlivosť. No niektoré potraviny v mrazničke strácajú kvalitu alebo sa stávajú nechutnými.
Vajcia v škrupine
Rozťahujú sa a škrupina praská.
Ak ich chcete zamraziť, najprv ich rozbite a uložte bez škrupiny.
Uhorky, šalát, paradajky
Po rozmrazení sú kašovité.
Vysoký obsah vody spôsobuje deštrukciu bunkovej štruktúry.
Jogurt, smotana, mäkké syry
Po rozmrazení sú zrazené a oddelené.
Lepšie je ich spotrebovať čerstvé.

Zdroj: shutterstock
Ako SKLADOVAŤ potraviny v MRAZNIČKE? Nerobte viac chyby, najmä TÚTO a budete TOP gazdinky!
Surové zemiaky
Mrazenie mení ich chuť a textúru.
Varené zemiaky možno zmraziť, surové nie.
Konzervy (neotvorené)
Plechovky môžu prasknúť.
Uchovávajte ich v komore – tam im je najlepšie.
Krémové omáčky, pasty
Separujú sa a menia chuť.
Zostávajú hrudkovité a nechutné po rozmrazení.
