MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Plnená cuketa je božská v syrovom cestíčku

  • 30 min.
  • 3 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • ks
    stredne veľká cuketa
  • 200 g
    kvalitnej šunky
  • ks
    trojuholníkov topeného syra
  • ks
    čerstvá petržlenová vňať (nemusí byť)
  • ks
    olej na vyprážanie
  • ks
    soľ

Na obaľovanie:

  • lyžíc
    hladkej múky
  • 50 g
    strúhaného eidamu
  • 2-3 ks
    roztlačené strúčiky cesnaku
  • ks
    vajce
  • ks
    50-70 ml mlieka
  • ks
    soľ

Postup

Cuketu ošúpeme, odrežeme konce a priečne rozdelíme na tri časti. Opatrne vyberieme stred dužiny s jadierkami. Cuketu zvonka osolíme a necháme 10-15 minút odstáť.

Šunku nakrájame na kocky, syr na väčšie kúsky a vložíme do otvorov v cukete. Môžeme pridať nasekanú petržlenovú vňať.

Naplnenú cuketu obalíme zľahka v hladkej múke a potom v hustom cestíčku vymiešanom zo zvyšnej múky, z eidamu, cesnaku, vajca, mlieka a trocha soli.

Obalenú cuketu rovnomerne vysmažíme v horúcom oleji dozlatista. Nakrájame na plátky a podávame ako hlavné jedlo napríklad s varenými zemiakmi a so šalátom alebo ako predkrm s bagetou pokvapkanou olivovým olejom.
smudge

Video