Reklama

Plnená cuketa je božská v syrovom cestíčku

cuketa

Zdroj: Dobré jedlo

Reklama
Reklama

Cuketa takto pripravená musí chutiť všetkým, aj tým, čo nemajú radi zeleninu.

  • Dĺžka prípravy (min): 30
  • Počet porcií: 3
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks stredne veľká cuketa
  • 200 g kvalitnej šunky
  • 6 ks trojuholníkov topeného syra
  • 1 ks čerstvá petržlenová vňať (nemusí byť)
  • 1 ks olej na vyprážanie
  • 1 ks soľ

Na obaľovanie:

  • 5 lyžíc hladkej múky
  • 50 g strúhaného eidamu
  • 2-3 ks roztlačené strúčiky cesnaku
  • 1 ks vajce
  • 1 ks 50-70 ml mlieka
  • 1 ks soľ

Postup

Krok 1

Cuketu ošúpeme, odrežeme konce a priečne rozdelíme na tri časti. Opatrne vyberieme stred dužiny s jadierkami. Cuketu zvonka osolíme a necháme 10-15 minút odstáť.

Krok 2

Šunku nakrájame na kocky, syr na väčšie kúsky a vložíme do otvorov v cukete. Môžeme pridať nasekanú petržlenovú vňať.

Krok 3

Naplnenú cuketu obalíme zľahka v hladkej múke a potom v hustom cestíčku vymiešanom zo zvyšnej múky, z eidamu, cesnaku, vajca, mlieka a trocha soli.

Krok 4

Obalenú cuketu rovnomerne vysmažíme v horúcom oleji dozlatista. Nakrájame na plátky a podávame ako hlavné jedlo napríklad s varenými zemiakmi a so šalátom alebo ako predkrm s bagetou pokvapkanou olivovým olejom.

Výber pre vás