Reklama
Reklama
Cuketa takto pripravená musí chutiť všetkým, aj tým, čo nemajú radi zeleninu.
- Dĺžka prípravy (min): 30
- Počet porcií: 3
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 ks stredne veľká cuketa
- 200 g kvalitnej šunky
- 6 ks trojuholníkov topeného syra
- 1 ks čerstvá petržlenová vňať (nemusí byť)
- 1 ks olej na vyprážanie
- 1 ks soľ
Na obaľovanie:
- 5 lyžíc hladkej múky
- 50 g strúhaného eidamu
- 2-3 ks roztlačené strúčiky cesnaku
- 1 ks vajce
- 1 ks 50-70 ml mlieka
- 1 ks soľ
Postup
Krok 1
Cuketu ošúpeme, odrežeme konce a priečne rozdelíme na tri časti. Opatrne vyberieme stred dužiny s jadierkami. Cuketu zvonka osolíme a necháme 10-15 minút odstáť.
Krok 2
Šunku nakrájame na kocky, syr na väčšie kúsky a vložíme do otvorov v cukete. Môžeme pridať nasekanú petržlenovú vňať.
Krok 3
Naplnenú cuketu obalíme zľahka v hladkej múke a potom v hustom cestíčku vymiešanom zo zvyšnej múky, z eidamu, cesnaku, vajca, mlieka a trocha soli.
Krok 4
Obalenú cuketu rovnomerne vysmažíme v horúcom oleji dozlatista. Nakrájame na plátky a podávame ako hlavné jedlo napríklad s varenými zemiakmi a so šalátom alebo ako predkrm s bagetou pokvapkanou olivovým olejom.