Reklama

Porotkyňa šou Pečie celé Slovensko Petra Tóthová: Robila som prasiatkové sušienky

Aj v 4. sérii Pečie celé Slovensko účinkujú Milan Junior Zimnýkoval, Juraj Bača a obľúbené porotkyne Jožka a Petra.

Zdroj: STVR

Reklama

Marcela Martinková

Redaktorka týždenníka Báječná žena

Cukrárka Petra Tóthová (44) má teda riadne vycibrené chuťové poháriky. Boli sme zvedaví, čo najradšej pečie a čo hovorí o súťažiacich zo štvrtej série šou.

Čo máte nové za posledný rok od vysielania tretej série šou Pečie celé Slovensko?
Myslím si, že mám všetko po starom. Trochu som schudla, aby som tu mohla pribrať, tak sa na to veľmi teším. (smiech) Ale moje nadšenie z toho, že sme znova v pekárskom stane sa vôbec nezmenilo. A mám novú knihu, z ktorej sa extrémne teším, takže všetci, ktorí chcú piecť klasické a tradičné koláče z cukrárne, tak s mojou knižkou pokojne môžu.
 
Ako prebiehali kastingy do 4. série?
Tento rok nám priniesli úžasné výrobky či sladké, či slané a musím povedať, že každým rokom sú tí, čo sa do šou prihlásili, šikovnejší. Naozaj je vidno, že ich to baví, že sa tešia a že pečenie je naozaj gro ich radosti. Tento rok sme mali štedrý na mužov, takže sa veľmi tešíme, že aj „silnejšie“ pohlavie ukáže v tejto súťaži svoje zdatnosti. 

Zdroj: STVR

Petra a Jožka z Pečie celé Slovensko.

Chodia teda ľudia na kastingy po odvysielaní troch sérií viac pripravení?
Myslím si, že už sa dá povedať, že vedia, do čoho idú. Môžu sa na to tešiť a naozaj počúvajú, čo hovoríme súťažiacim v šou, čo radíme na sociálnych sieťach. Naozaj sa zlepšujú a pracujú na sebe.
 
Podarilo sa vám nájsť do 4. série nové a zaujímavé recepty?
Našťastie svet je veľký a podarilo sa nám nájsť aj dezerty alebo koláče, ktoré nepoznajú naši súťažiaci a ani mnohí diváci. To je tá edukatívna stránka tohto programu, že sa tu aj niečo naučia, niečo nové dozvedia. Pripraviť zadania je každým rokom náročnejšie aj pre nás, ale veríme, že o to zaujímavejšie budú recepty a výzvy pre divákov. 

Koľko času pred samotným natáčaním sa už venujete šou Pečie celé Slovensko?
Okrem dvoch mesiacov v lete, venujem tejto šou celý rok.
 
Čo hovorí na vaše účinkovanie v šou syn Viktor?
Občas sa mu snažím to pretočiť na časti, kde som a jeho to ešte vôbec nezaujíma. Ešte je malý, má 3,5 roka, ale je to presne dieťa tejto šou. Ja sa síce snažím, aby ho to viac zaujalo, ale ešte neúspešne... 

Zdroj: Laura Witteková

Syn. Viki má tri a pol roka, motá sa okolo mamy a zo všetkého najradšej vykrajuje medovníčky.

Prekvapilo vás niečo na tohtoročných kastingoch?
Bola som milo prekvapená zo všetkých, lebo sa snažili dotiahnuť dezerty a koláče do dokonalosti. Všetko, čo priniesli, vyšperkovali do špičky. Ja osobne sa vždy veľmi teším z regionálnych receptov, ktoré ponúka slovenská kuchyňa. Oceňujem, keď prihlásení prinesú niečo, čo sa pečie len v ich dedine, alebo v oblasti, z ktorej pochádzajú. A máme opäť aj súťažiacich, ktorí nie sú zo Slovenska, takže súťaž určite obohatia aj o zaujímavé chute. 

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Poznáte Alexandru Borbély? Herečka vás pozýva do kina...

    Máte už aj nejakých favoritov vo finálovej dvanástke?
    Musím sa priznať, že veľmi neviem, ako dobre pečú. My sme ich síce videli na kastingoch a priniesli nám výrobky, ktoré pripravili v kľude svojich domovov, ale ja momentálne vôbec neviem odhadnúť, ako dobre budú piecť a ako sa im bude dariť. Bude to teda prekvapením, rovnako ako pre divákov, tak aj pre mňa a tiež si budem s vami tipovať. 

    Zdroj: RTVS

    Prvá technická výzva 4. série Pečie celé Slovensko. Porotkyniam sa podarila.

    Poďme však teraz k vám. Môžete nám pripomenúť, ako ste pečením začínali?
    Bola som taký zvedavý začiatočník. Ešte nebol internet na takej úrovni, tak som začala chodiť na zahraničné kurzy. Cestovala som a ochutnávala som, pritom ako som sa učila.
     
    Spomínate si na nepodarok, ktorý sa vám podarilo upiecť? Čo to bolo a ako to dopadlo?
    Ešte keď som začínala, robila som prasiatkové sušienky. Skončili u prasiatok. Ja nemám rada, keď sa mi nedarí, tak som ich robila dovtedy, kým som nebola spokojná. Nakoniec to bola win -win situácia, prasiatka boli po mnohých pokusoch najedené a ja som bola konečne spokojná s mojím výtvorom.  

    Ste cukrárka, tak predpokladám, že máte rady sladké. Ale reálne - koľko zo svojich výtvorov aj zjete?
    Mám zásadu, že nejem už to, čo poznám. Moja zvedavosť vyhráva len pri nových receptoch a takých, čo som dlho nemala. Ale ak pečiem často, tak toho zjem málo. Praxou už pečiem podľa textúry, reakcie, dotyku a vône. Proste viem, čo je správne. Tak neochutnávam, Ale ak „stretnem“ niečo nové, tak to predo mnou neutečie.  

    Zdroj: Archív Petry Tóthovej

    Petra precestovala ako letuška celý svet a popritom absolvovala 50 kurzov pečenia v rôznych krajinách.

    Je niečo, čo síce pečiete (lebo napr. musíte), ale nemáte rada?
    Milujem pečenie, celý ten proces. Mám to šťastie, že robím to, čo mám rada a nemusím sa do ničoho nútiť. Ale, potrebujem si aj niekedy od pečenia oddýchnuť.
     
    Preferujete na svojom tanieri sladké alebo skôr slané jedlá?
    Viac som na sladké. Alebo sladko - slané. Ale ak hovoríme o jedlách, tak určite siahnem po slanom, aby som si mohla dať sladký dezert. Ide mi o vyváženosť, slané jedlo vyvážim sladkým dezertom.

    PR článok

    Autor článku

    Marcela Martinková

    Redaktorka týždenníka Báječná žena
    Vo vydavateľstve pracuje ako redaktorka už 16 rokov.  Zaujíma sa nie len o osudy známych tvárí, ale aj o silné príbehy bežných ľudí. Okrem manžela má aj dve deti, tri mačky, mnoho akváriových rybičiek a svoju vlastnú "botanickú" záhradu...