Pečie celé Slovensko: Dvanásť amatérskych pekárov a pekárok predvádza svoje zručnosti
4. 10. 2024, 7:00

Zdroj: STVR
Štvrtá séria divácky mimoriadne obľúbenej šou Slovenskej televízie odštartovala na Jednotke už pred pár dňami a vy ju môžete sledovať na obrazovkách vždy v nedeľu o 20.30.
Viete však, kto sa tento rok prebojoval do súťaže Pečie celé Slovensko a aké úlohy čakajú na súťažiacich? Predstavujeme vám dvanástku finalistov štvrtej série. Divákom sa aj v novej sérii prihovára dvojica moderátorov Juraj Bača a Milan Zimnýkoval a výrobky súťažiacich hodnotia šarmantné porotkyne Jozefína Zaukolcová a Petra Tóthová. Samozrejme o titul majstra pekára bojuje tucet amatérskych pekárok a pekárov z celého Slovenska, ktorí svoj talent predvádzajú v prostredí Theresia Chateau v Bernolákove. Tu sú:
Antónia Chovancová (34)
Energická východniarka Tonka žije so synom v Košiciach a venuje sa módnemu biznisu. Je veľkou fanúšičkou šou Pečie celé Slovensko a nevynechala ani jednu epizódu. Pečeniu sa vo voľnom čase intenzívnejšie venuje šesť rokov. Tonka je síce veľmi súťaživá, ale pečenie je pre ňu relax, pričom najradšej má vianočné pečivo. Jej kuchárskymi idolmi sú francúzska cukrárska hviezda Cedric Grolet a porotkyňa šou Pečie celé Slovensko Petra Tóthová. Jej životným snom je užívať si život s najbližšími, cestovať a spoznávať nové krajiny a chute.
Zdroj: STVR
Antónia Chovancová je energická východniarka. Pečeniu sa vo voľnom čase intenzívnejšie venuje šesť rokov.
Dávid Šütö (26)
Športovec Dávid pochádza zo Zemplínskeho Hradišťa v okrese Trebišov. K pečeniu ho nikto z rodiny neviedol, je samouk a vášeň pre sladké objavil vďaka receptu od spolužiačky.
Zdroj: STVR
Dávid Šütö pochádza zo Zemplínskeho Hradišťa . K pečeniu ho nikto z rodiny neviedol, je samouk a vášeň pre sladké objavil vďaka receptu od spolužiačky.
Dávid má síce napozerané všetky predošlé série šou Pečie celé Slovensko, ale nikdy by nenabral odvahu sám sa do súťaže prihlásiť, prihlásila ho preto kolegyňa z práce spoločne s jeho staršou sestrou. Dávid pracuje ako farmaceut a jeho profesijným snom je ukončenie rigoróznej skúšky a atestácie. Popritom však sníva aj o vlastnej kaviarni, kde by piekol sladké koláčiky.

Yelyzaveta Lenska (62)
Elizabeth pochádza z Ukrajiny, ale už vyše 25 rokov žije na Slovensku, momentálne býva so svojím manželom v Stupave. Je vyučená knihovníčka, neskôr získala výučný list aj ako kuchárka. Po príchode na Slovensko začala variť v rôznych reštauráciách.
Zdroj: STVR
Yelyzaveta Lenska pochádza z Ukrajiny, ale už vyše 25 rokov žije na Slovensku. Je vyučená knihovníčka, neskôr získala výučný list aj ako kuchárka.
Najstaršiu súťažiacu štvrtej série do šou prihlásila jej dcéra, podľa ktorej v súťaži už dávno mala byť. Elizabeth je v pečení samouk a najradšej pečie pre vnučku, ktorá dáva babke zadania na najrôznejšie torty. Pri pečení sa nielen odreaguje, ale dá voľnosť aj svojej kreativite, keďže rada skúša nové veci. Jej veľkým snom je raz sa živiť pečením a mať vlastnú cukráreň.
Martina Gromová (44)
Martina je aktívna mama 5 detí z Prievidze a ako bývalá vojačka je už vo výsluhovom dôchodku. Je aktívna na sociálnych sieťach, kde sa prezentuje najmä svojimi inšpiratívnymi kuchárskymi, ale aj pekárskymi výtvormi. Na šou Pečie celé Slovensko sa jej páči pozitívna atmosféra bez intríg, krásne prostredie a priateľskosť súťažiacich. Prihlásením do súťaže urobila radosť svojmu synovi, ktorý je veľký fanúšik relácie.
Zdroj: STVR
Martina Gromová je aktívna mama 5 detí. Ako bývalá vojačka je už vo výsluhovom dôchodku. Je aktívna na sociálnych sieťach, kde sa prezentuje najmä svojimi inšpiratívnymi kuchárskymi, ale aj pekárskymi výtvormi.
Variť a piecť skúšala už počas základnej školy, kedy so sestrou dvojičkou a kamarátkami vymýšľali rôzne recepty zo surovín, ktoré našli doma. V pečení jej od mala bola vzorom mama, ktorá pravidelne piekla koláče a torty pre rodinu. Jej prioritou je šťastná rodina. Naďalej chce inšpirovať ľudí svojimi receptami, ale zároveň sa aj zdokonaľovať v nových technikách a trendoch vo varení a pečení. Martina túži napísať kuchársku knihu, organizovať kurzy či založiť vlastnú značku potravinárskych výrobkov.

Jana Tesák Potomová (34)
Vždy elegantná Janka žije s rodinou vo Zvolenskej Slatine. Pracuje ako finančná kontrolórka, ale tiež píše pre časopis o zdravom životnom štýle. Ako vyštudovaná výživová špecialistka sa venuje najmä potravinám, stravovacím zvyklostiam, intoleranciám a alergiám, keďže sama je deň čo deň obmedzená výberom potravín. Pečeniu sa intenzívnejšie venuje asi 6 rokov, aj keď prvé základy pochytila od mamky.
Zdroj: STVR
Jana Tesák Potomová pracuje ako finančná kontrolórka, ale tiež píše pre časopis o zdravom životnom štýle. Ako vyštudovaná výživová špecialistka sa venuje najmä potravinám, stravovacím zvyklostiam, intoleranciám a alergiám.
Od mala rada pomáhala v kuchyni, no prvé zákusky a torty vznikli až po svadbe pre jej manžela, ktorý ju od prvej série povzbudzoval k účasti v súťaži. Najradšej pečie pre rodinu, známych, kamarátov a kolegov. Súťaživá maminka dcéry Hanky by sa v pečení rada vzdelávala aj naďalej, miluje prípravu candy barov a jej snom je otvoriť si kaviareň alebo cukráreň.
Martin Jančovič (38)
Veselý a usmievavý Martin to do kaštieľa Theresia Chateau nemal ďaleko, keďže žije so svojou rodinou v Bernolákove. S manželkou sa spoločne venujú dvom dcérkam a popri rodine a práci v oblasti IT sa stíha venovať aj pečeniu. K tejto záľube ho priviedla mama, ktorá sa tiež prihlásila do šou Pečie celé Slovensko, ale v tejto sérii ju predbehol šikovný syn.
Zdroj: STVR
Martin Jančovič sa s manželkou sa spoločne venuje dvom dcérkam a popri rodine a práci v oblasti IT sa stíha venovať aj pečeniu. K tejto záľube ho priviedla mama.
Jeho túžbou je, aby bola celá jeho rodina zdravá a šťastná a spoločným snom s manželkou je otvoriť si malé bistro so slanými a sladkými špecialitami, kde by mohol zužitkovať všetky skúsenosti z pečenia. Jeho najobľúbenejším zákuskom je Oblíž prst, ktorý dodnes pečie najčastejšie.
Monika Pernišová (41)
Monika pochádza zo Zemianskych Kostolian a pracuje ako fakturantka - špeditérka. K pečeniu ju priviedla mama a je to pre ňu radosť a oddych, aj keď niekedy upečie aj tri torty za týždeň. Svoju prvú tortu upiekla na výročie pre svojich rodičov a postupne začala piecť aj pre priateľov.
Zdroj: STVR
Monika Pernišová pochádza zo Zemianskych Kostolian a pracuje ako fakturantka - špeditérka. K pečeniu ju priviedla mama a je to pre ňu radosť a oddych, aj keď niekedy upečie aj tri torty za týždeň. Svoju prvú tortu upiekla na výročie pre svojich rodičov a postupne začala piecť aj pre priateľov.
Práve tí ju nahovorili na účasť v šou Pečie celé Slovensko, pričom ju chceli prihlásiť už do predošlej série. Jej najväčším pekárskym úspechom bolo upiecť koláče a dezerty na jej vlastnú oslavu narodenín pre 40 ľudí v malej kuchyni. Sympatická Monika je veľmi cieľavedomá a rada sa stále učí niečo nové. V budúcnosti by si chcela otvoriť vlastný podnik a pečeniu sa venovať aj profesionálne.
Daniela Mazúrová (42)
Pozitívna Danka podniká v stavebníctve a pochádza z Lopeja pri Brezne, ale s rodinou býva v Novej Dedinke. Podľa vlastných slov momentálne žije život o akom pred 20 rokmi snívala, po boku svojho manžela, s ktorým má 12-ročného syna a 8-ročnú dcéru.
Zdroj: STVR
Daniela Mazúrová podniká v stavebníctve a pochádza z Lopeja pri Brezne. Momentálne žije život o akom pred 20 rokmi snívala. K pečeniu ju priviedla starká.
K pečeniu ju priviedla starká. V dospelosti sa k tejto záľube vrátila, keď s kamarátkami rozbehla tradíciu spoločného vianočného pečenia. Odvtedy sa jej vášeň pre pečenie umocňuje, čo vyvrcholilo prihlásením sa do šou Pečie celé Slovensko. Danka je síce súťaživá, ale dáva prednosť tímovému duchu a príjemnej atmosfére.
Pavel Nikov (34)
Sympatický Pali je ďalší východniar v tohtoročnej pekárskej zostave. Obchodník z Giraltoviec sa pečeniu venuje intenzívnejšie posledné štyri roky a je prevažne samouk. Táto záľuba je pre neho oddych a zároveň priestor na sebarealizáciu zakončený neopísateľným pocitom šťastia, keď druhým chutí.
Zdroj: STVR
Pavel Nikov je ďalší východniar v tohtoročnej pekárskej zostave. Obchodník z Giraltoviec sa pečeniu venuje intenzívnejšie posledné štyri roky a je prevažne samouk.
Pali je súťaživý, ale zároveň je pre neho pečenie pred kamerami vystúpenie z jeho komfortnej zóny. Účasť v šou Pečie celé Slovensko vníma ako obrovskú výzvu, ktorá mu dá možnosť sa inšpirovať, ale zároveň aj s niečím zaujímavým osloviť televíznych divákov. Pečenie je pre neho vášeň a jeho snom je venovať sa mu profesionálne a v budúcnosti sa prípravou sladkých dezertov aj živiť.
Eva Lačná (45)
Ohnivá Eva pochádza zo Spišskej Novej Vsi a pracuje v štátnej správe. Pred pandémiou sa takmer 2 roky venovala podnikaniu a mala vlastný stánok s čerstvými ovocnými šťavami. K pečeniu ju priviedla mama, s ktorou už ako malé dievča, spoločne s jej sestrami, vypekali po večeroch pred Vianocami.
Zdroj: STVR
Eva Lačná sa pred pandémiou takmer 2 roky venovala podnikaniu a mala vlastný stánok s čerstvými ovocnými šťavami. K pečeniu ju priviedla mama.
Svoju prvú tortu upiekla potajomky pre mamu k jej narodeninám. Neskôr piekla torty pre svoje deti a nakoniec v pečení našla potešenie a relax. Eva sa do šou Pečie celé Slovensko prihlásila, lebo si chce vyskúšať pečenie a atmosféru v stane, naučiť sa nové veci a predovšetkým spoznať ďalších šikovných a milých ľudí. Jej veľkým snom je vlastná malá cukrárnička.
Miriam Gregušová (17)
Najmladšia súťažiaca Miriam pochádza z Dubovej a je stále študentkou na strednej škole. Okrem pečenia ju veľmi baví posilňovanie a fitness. Okrem vlastnej cukrárne by v budúcnosti chcela pracovať aj ako fitness trénerka. Sladké koláčiky by tak zákazníkom rovno pomohla aj spáliť.
Zdroj: STVR
Miriam Gregušová je najmladšia súťažiaca a je stále študentkou na strednej škole. Okrem pečenia ju baví posilňovanie a fitness.
Pečeniu sa venuje asi 2 roky a väčšinu svojich zručností sa naučila sama skúšaním rôznych receptov. V šou Pečie celé Slovensko by Miriam rada ukázala, čo dokáže. Je veľmi zvedavá, čo na jej výrobky povedia prísne porotkyne. Zo stanu si chce odniesť nové recepty, skúsenosti, zážitky aj nové priateľstvá. Jej snom je ísť do Paríža, nabrať skúsenosti a následne si na Slovensku otvoriť cukráreň.
Martina Tomagová (44)
Vždy vysmiata Tinka pochádza z Tvrdošína a pracuje v oblasti nákupu a logistiky. Je vášnivá športovkyňa, aktívne sa venuje behu a má rada aj vysokohorskú turistiku. Vyšliapala dokonca aj na Gerlachovský a Lomnický štít a zabehla 12 km štafetu v rámci košického maratónu.
Zdroj: STVR
Martina Tomagová pochádza z Tvrdošína. Je vášnivá športovkyňa, aktívne sa venuje behu a má rada aj vysokohorskú turistiku.
Pečeniu sa venuje asi 10 rokov a jej prvým koláčom bola Kávová tehla, ktorá bola tvrdá presne ako spomenutý stavebný materiál. Prvý neúspech ju však od pečenia neodradil a dnes sa tejto záľube venuje vždy, keď sa naskytne príležitosť. Do šou Pečie celé Slovensko sa chcela prihlásiť už od prvej série a prihlášku mala vyplnenú 7-krát, až teraz však nabrala odvahu ju odoslať. V budúcnosti by sa pečením rada živila.
PR článok