Mnohé tieto látky telo príjme rýchlejšie pokiaľ sa nachádzajú v podobe tekutiny. Ak už raz ovocie alebo zeleninu odšťavíte, môžete šťavu uskladniť, zatiaľ čo "odložené" ovocie môže uschnúť či zhniť a stratiť vodu. Samozrejme, s tým všetkým sa stráca aj jeho vynikajúca chuť.

Nie všetky ženy majú v poriadku zuby
Môžu byť citlivé na tvrdosť potravín, mnohé ženy nemôžu zakusovať do jedla, ktoré je tuhšie alebo má odolnejšiu kôrku či šupku. V takom prípade je odšťavovanie veľmi príjemná konzumácia pre ťažko choré zúbky.

Odložené ovocie môže uschnúť či zhniť a stratiť vodu
Zdroj: Shutterstock
Odložené ovocie môže uschnúť či zhniť a stratiť vodu

Kedy je dôležité piť šťavy?
Ovocie má veľa energie, dodajte ju telu preto hneď ráno, najlepšie cez víkend, keď sa telo potrebuje pozbierať z celého pracovného týždňa. So šťavami sa dá aj celkom dobre pohrať. Zoberte si mixér a urobte si koktejl. Zmixuje do šťavy aj kúsky ovocia ako sú banány alebo jahody.